OEE20221024  
Από αριστέρα προς τα δεξιά: Κων/νος Σολδάτος (μέλος Εκτελεστικής Επιτροπής ΑΣΠΕ), Κων/νος Κόλλιας (Πρόεδρος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος), Βασ. Θεοτοκάτος (Πρόεδρος ΑΣΠΕ), Δημ. Σταμούλης (Αντιπρ. ΑΣΠΕ)
 
 
Κοινό Δελτίο Τύπου ΟΕΕ - ΑΣΠΕ Δευτέρα 24.10.2022
 

Η γήρανση και η μείωση του πληθυσμού αποτελούν ανασταλτικούς παράγοντες για την οικονομική ανάπτυξη της Ελλάδας. Για τον σκοπό αυτό, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος υπέγραψαν σήμερα μνημόνιο συνεργασίας, στο οποίο προβλέπεται ότι οι συνέργειες που θα αναπτυχθούν ανάμεσα στους δύο φορείς μπορούν να επιτευχθούν μέσω κοινών ενεργειών, όπως ενδεικτικά μελέτες, συνέδρια, προτάσεις προς την Κυβέρνηση, και δράσεις ευαισθητοποίησης.

Στόχος είναι η εδραίωση της μεταξύ τους συνεργασίας, αναγνωρίζοντας την αμοιβαία αλληλεπίδραση μεταξύ των οικονομικών και δημογραφικών – οικογενειακών πολιτικών και την ανάγκη μεγαλύτερης συσχέτισής τους, προκειμένου να επιτευχθεί ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη και ταυτόχρονα ανάσχεση του δημογραφικού προβλήματος της χώρας.

Ο συνδυασμός της εμπειρίας και εξειδίκευσης του ΟΕΕ σε θέματα οικονομικής ανάλυσης και πολιτικής σε συνδυασμό με την αντίστοιχη της ΑΣΠΕ σε θέματα δημογραφικής, οικογενειακής και κοινωνικής πολιτικής αναμένεται να έχει πολλαπλασιαστικό όφελος τόσο για τους δύο φορείς, όσο και την Κυβέρνηση, την Δημόσια Διοίκηση και την κοινωνία γενικότερα.

Το μνημόνιο υπέγραψαν οι Πρόεδροι του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, και της ΑΣΠΕ, Βασίλειος Θεοτοκάτος.

Ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας δήλωσε: «Η σημασία του δημογραφικού προβλήματος είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη. Στο ΟΕΕ αναδεικνύουμε το συγκεκριμένο θέμα και η συνεργασία μας με την Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκων θα συμβάλει τα μέγιστα στην κατεύθυνση της διαμόρφωσης προτάσεων προς κυβέρνηση, κόμματα, και οργανισμούς, ώστε να επιτευχθεί το βέλτιστο δυνατό αποτέλεσμα στην κατάρτιση των κατάλληλων πολιτικών».

Ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ, Βασίλειος Θεοτοκάτος δήλωσε: «Η μακροχρόνια προσφορά στην κοινωνία, το ισχυρό επιστημονικό προσωπικό που διαθέτουν και οι δύο Φορείς, σε συνδυασμό με τις εμπειρίες τους, σε θέματα δημογραφικής και οικογενειακής πολιτικής ο πρώτος και οικονομίας ο δεύτερος, θα αποβεί προς όφελος των σκοπών που αυτοί επιδιώκουν και θα ωφελήσει την Πολιτεία και την κοινωνία γενικότερα».

 

Δείτε και: ΟΕΕ – ΑΣΠΕ: Υπογραφή μνημονίου συνεργασίας για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος – Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος (oe-e.gr)

Πρόσφατα άρθρα