Αθήνα, 21/9/2019

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΣΠΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΔΥΤΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με ιδιαίτερη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη της συνεργασίας της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος με το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής (ΠΑΔΑ) για την προώθηση δράσεων ερευνητικού, συμβουλευτικού και εκπαιδευτικού περιεχομένου σε τομείς κοινού ενδιαφέροντος, η οποία επικυρώθηκε σήμερα – ύστερα από πρωτοβουλία του Αν. Γενικού Γραμματέα της ΑΣΠΕ και Καθηγητή του ΠΑΔΑ κου Γιώργου Πιερράκου - σε πανηγυρική εκδήλωση στα γραφεία της ΑΣΠΕ με την υπογραφή σχετικού πλαισίου από τον Πρύτανη του ΠΑΔΑ Καθηγητή κο Παναγιώτη Καλδή και τον Πρόεδρο της ΑΣΠΕ κο Βασίλειο Θεοτοκάτο. Η υλοποίηση της συνεργασίας θα παρακολουθείται και προωθείται από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΣΠΕ και το Ερευνητικό Εργαστήριο Κοινωνικής Διοίκησης (ΕΕΚΔ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, που διευθύνεται από τον Καθηγητή Δικαίου Κοινωνικής Ασφάλειας κο Γαβριήλ Αμίτση.

Στόχος της συνεργασίας είναι η αξιοποίηση της επιστημονικής έρευνας για την ανάδειξη και τεκμηρίωση κρίσιμων ζητημάτων σε σχέση με την προστασία του γάμου, της οικογένειας και της μητρότητας, τη δημογραφική πολιτική και την ενίσχυση των πολύτεκνων οικογενειών. Οι μορφές της συνεργασίας περιλαμβάνουν έρευνες, συνέδρια, δράσεις εκπαίδευσης και κατάρτισης, εκδόσεις κ.λπ.

Η συνεργασία μεταξύ ΑΣΠΕ και ΠΑΔΑ έχει αρχίσει ουσιαστικά από τις αρχές του έτους με συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, όπως η επεξεργασία και κατάθεση πρότασης προς την σημερινή Κυβέρνηση για την δημιουργία Υπουργείου Οικογένειας στο πλαίσιο επιτυχημένων πρακτικών άλλων Ευρωπαϊκών χωρών.

Όλοι οι παριστάμενοι στη σημερινή εκδήλωση εξέφρασαν την πεποίθηση ότι η  συνεργασία δύο τόσο σημαντικών φορέων θα αποφέρει όφελος τόσο για τα ίδια τα συνεργαζόμενα μέρη, όσο και για την κοινωνία γενικότερα. Άλλωστε, η ΑΣΠΕ ως θεσμικός κοινωνικός εταίρος, όπως την έχει αποκαλέσει πρόσφατα και ο Πρωθυπουργός, υποστηρίζει διαχρονικά την Πολιτεία με την υποβολή ολοκληρωμένων εισηγήσεων δημογραφικής και οικογενειακής πολιτικής. Το σπουδαίο αυτό έργο, που αφορά ουσιαστικά το μέλλον της Ελληνικής κοινωνίας, χρειάζεται την αντικειμενική συμβολή της ακαδημαϊκής κοινότητας της χώρας, όπως το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής, για την παραγωγή και μεταφορά τεχνογνωσίας υψηλής προστιθέμενης αξίας.

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ

Φωτογραφίες από την εκδήλωση:

 

  PADA20190912 2  
  PADA20190912 4  
 

PADA20190912 5

 
  PADA20190912 6  

 

 

 

 

 

 

Πρόσφατα άρθρα