Η HOPEgenesis θέσπισε τα "Greek Demographic Awards", τα πρώτα βραβεία στην Ελλάδα για το δημογραφικό. Σκοπός του θεσμού είναι "να τιμηθούν και να βραβευτούν άτομα, δομές ή οργανισμοί, που μέσω της πορείας τους προσδίδουν ένα θετικό πρόσημο στο δημογραφικό πρόβλημα και συμβάλλουν στην ανατροπή του", όπως αναφέρουν οι διοργανωτές. Η κριτική επιτροπή των βραβείων επέλεξε τους παραλήπτες των 14 τιμητικών βραβείων, έναν για κάθε κατηγορία. 
 
Την Πέμπτη 30.5.2024 πραγματοποιήθηκε η 1η εκδήλωση απονομής των βραβείων. Στην κατηγορία "Βραβείο οργανισμού για το δημογραφικό" επελέγη η ΑΣΠΕ για την τεράστια, διαχρονική, συμβολή της και την συνεχιζόμενη προσπάθειά της, ακόμη και μέσα στα δύσκολα χρόνια των μνημονίων αλλά ως και σήμερα, να επισημαίνει συνεχώς στην Κυβέρνηση το χρέος της, να προτείνει μέτρα, να αγωνίζεται για την προστασία των πολυτέκνων. 
 
Το τιμητικό βραβείο απένημε στον Πρόεδρο της ΑΣΠΕ, ο Πρόεδρος της HOPEGenesis, Στέφανος Χανδακάς, τον οποίο συνεχάρη ο κος Β. Θεοτοκάτος για την πρωτοβουλία του και την θεσμοθέτηση των βραβείων που συντελούν στην αφύπνιση του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ, στον σύντομο χαιρετισμό του, επεσήμανε και πάλι το έλλειμα δημογραφικής πολιτικής και την εγκατάλειψη, ουσιαστικά, των πολυτέκνων από την πολιτεία. 
 
Συγκινητική ήταν επίσης η βράβευση ενός πλοιάρχου του Πολεμικού Ναυτικού και της συζύγου του, οι οποίοι έχουν αποκτήσει έντεκα (11) παιδιά! Το παρατεταμένο χειροκρότημα του κοινού προς την οικογένεια αυτή, ήταν όντως εύγλωττη απόδειξη θαυμασμού.
 
FSN 2024c
 
FSN 2024a
 
FSN 2024b

Πρόσφατα άρθρα