Με στόχο να τιμήσει και να προβάλει τον θεσμό της οικογένειας, ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού διοργάνωσε, στις 14/11/2022, στο Δημοτικό Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης», μια επίκαιρη εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν αρκετά μέλη πολύτεκνων και άλλων οικογενειών.

Η εκδήλωση, την οποία συντόνισε η Αντιδήμαρχος κοινωνικών θεμάτων, κα Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη, άρχισε με ομιλία του Δημάρχου, κ.Ηλία Αποστολόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης της οικογένειας και στα μέτρα που έχει λάβει ο Δήμος Παπάγου-Χολαργού, μεταξύ των οποίων η μείωση κατά 50% των δημοτικών τελών στις πολύτεκνες οικογένειες και η πρόβλεψη ειδικού μειωμένου τιμολογίου για τη συμμετοχή των πολύτεκνων σε αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες του δήμου.  

Ακολούθησε η ομιλία της αρμόδιας Υφυπουργού για το δημογραφικό και την οικογένεια, κας Μαρίας Συρεγγέλα, η οποία απαρίθμησε τα μέτρα που έχει λάβει, μέχρι τώρα, η κυβέρνηση, για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος, τονίζοντας ότι η στήριξη της οικογένειας είναι βασική κυβερνητική πολιτική, η οποία θα έχει συνέχεια.  

Την ΑΣΠΕ, εκπροσώπησε το μέλος της Εκτελεστικής μας Επιτροπής, κ. Κωνσταντίνος Σολδάτος, ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη στήριξης της πολύτεκνης οικογένειας, ως βασική προϋπόθεση για την αναστροφή του δημογραφικού προβλήματος. Επιπλέον, τόνισε τη συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης για τη στήριξη της πολύτεκνης οικογένειας, αλλά και για τη γενικότερη προβολή του θεσμού της οικογένειας. Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στην απόφαση της ΑΣΠΕ να τιμήσει τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Νέας Σμύρνης και Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Ελλάδος "Κλεισθένης", Δρ. Μιχάλη Χρηστάκη, για τη συμβολή του στην προώθηση των οικογενειακών πολιτικών, στους Δήμους της χώρας μας.

Ο κ. Σολδάτος, απένειμε, εκ μέρους του Προέδρου της ΑΣΠΕ, κ. Βασίλη Θεοτοκάτου, την τιμητική πλακέτα στον κ. Χρηστάκη και παρέδωσε στον Δήμαρχο, κ. Αποστολόπουλο, τους δύο πρώτους τόμους από την ιστορία της ΑΣΠΕ, μαζί με τον «οδηγό χρήσιμων θεμάτων για τις πολύτεκνες οικογένειες», με σκοπό την ενίσχυση της δημοτικής βιβλιοθήκης.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ένα μουσικό πρόγραμμα Σμυρναίικων και Πολίτικων τραγουδιών από χορωδιακό τμήμα του Εθνικού Ωδείου Χολαργού, καθώς και την κλήρωση δώρων που προσέφερε ο Δήμος, στους πολύτεκνους που συμμετείχαν.

 

 

 

 

_____________________________________________________________________________

 

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τον εορτασμό της ημέρας της πολύτεκνης οικογένειας, διοργανώνεται τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022, ώρα 18:00, στο αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Περικλέους 55,Χολαργός), από το Δήμο Παπάγου-Χολαργού σε συνεργασία με την ΑΣΠΕ εκδήλωση για την οικογένεια - δείτε παρακάτω τη σχετική πρόσκληση. Με την ευγενική φροντίδα του Δήμου θα δοθούν και κάποια δώρα στα παιδιά των πολύτεκνων οικογενειών του συγκεκριμένου Δήμου.  Η εκδήλωση αυτή δίνει ένα καλό παράδειγμα για την ενεργοποίηση της τοπικής Αυτοδιοίκησης για τη στήριξη των πολυτέκνων και των οικογενειών με παιδιά γενικότερα. Άλλωστε η ΑΣΠΕ έχει εκπονήσει και σχετική μελέτη την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

 

 

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ο Δήμος Παπάγου - Χολαργού

σας προσκαλεί σε εκδήλωση αφιερωμένη στον θεσμό της οικογένειας

τη Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου 2022, ώρα: 18:00

στο Αμφιθέατρο «Μίκης Θεοδωράκης» (Περικλέους 55, Χολαργός).

Ομιλητές:

Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, θέμα:

«Δράση της Πολιτείας για την αντιμετώπιση του Δημογραφικού προβλήματος»

Δήμητρα-Ινές Αγγελή, Γραμματέας Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, θέμα:

«Οι Πολύτεκνοι στο σήμερα».

Συμμετέχει το Εθνικό Ωδείο Χολαργού με τραγούδια της Σμύρνης και της Πόλης.

Συντονίστρια, Δήμητρα Καραμπεροπούλου.

Επιμέλεια εκδήλωσης, Μαρία Αθανασάκου-Μουντάκη, Αντιδήμαρχος

Πρόσφατα άρθρα