Στις 3/2/2023, η ΑΣΠΕ κατέθεσε αίτηση στην Επιτροπή Συμμόρφωσης του ΣτΕ ζητώντας (α) να διαπιστωθεί από το Δικαστήριο η μη συμμόρφωση του Ελληνικού Δημοσίου στην απόφαση Ολ ΣτΕ 430/2022, σύμφωνα με την οποία ακυρώνεται η κατάργηση του ειδικού τιμολογίου ηλ. ρεύματος πολυτέκνων και (β) να διαταχθεί η άμεση συμμόρφωση των αρμοδίων Υπουργείων προς την απόφαση. 

Η ενέργεια αυτή, σε συνέχεια της υποβολής αναφοράς στον Συνήγορο του Πολίτη για το ίδιο θέμα,  εντάσσεται στο πλαίσιο των νομικών - δικαστικών ενεργειών της ΑΣΠΕ, οι οποίες, παράλληλα προς τις επικοινωνιακές ενέργειες, κλιμακώνουν την προσπάθεια να ανταποκριθεί το Κράτος ως οφείλει έναντι των πολύτεκνων οικογενειών και να ισχύσει άμεσα, εκ νέου, το ειδικό τιμολόγιο ηλ. ρεύματος των πολυτέκνων, για να δοθεί μια μικρή οικονομική ανάσα στις πολύτεκνες οικογένειες που έχουν πληγεί αναίτια και ανελέητα από την κατάργηση των μέτρων στήριξής τους ως πριν λίγα χρόνια. 

Ζητούμε το αυτονόητο και απαιτούμε την άμεση υλοποίηση της απόφασης του ΣτΕ.

 

Δείτε ΕΔΩ σχετική επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσε στις 17/7/2023 στη Βουλή ο Βουλευτής  Σπυρ. Τσιρώνης.

 

Στις 30.1.2023, η ΑΣΠΕ κατέθεσε στον Συνήγορο του Πολίτη αναφορά για αδικαιολόγηση καθυστέρηση των Υπουργείων Περιβάλλοντος και Ενέργειας καθώς και Οικονομικών στη επανανομοθέτηση και σε όλες τις άλλες απαραίτητες ενέργειες στον προϋπολογισμό κ.λπ. προκειμένου να ενεργοποιηθεί εκ νέου το ειδικό τιμολόγιο ηλ. ρεύματος πολυτέκνων, για όλους τους πολύτεκνους, χωρίς διακρίσεις και αναλογικά με το πλήθος των παιδιών τους. 

Η ΑΣΠΕ θα προβεί και σε επόμενες ενέργειες τις προσεχείς ημέρες, προκειμένου να ανταποκριθεί επιτέλους η Κυβέρνηση στο αυτονόητο, δηλαδή στην υλοποίηση της συμμόρφωσης προς την απόφαση Ολ.ΣτΕ 430/2022. 

Το χρονικό διάστημα που έχει παρέλθει από το Μάρτιο του 2022 ως σήμερα, χωρίς την υλοποίηση της απόφασης, είναι υπέρ επαρκές για να μπορεί η ΑΣΠΕ να επικαλεσθεί ολιγωρία και αδικαιολόγητη καθυστέρηση. 

Από πέρσι το Μάρτιο ως τώρα, κάθε μήνα, η ΑΣΠΕ προβαίνει σε διαφορετικές, συνεχείς ενέργειες προς την Κυβέρνηση για την υπενθύμιση της οφειλόμενης ενεργοποίησης του νέου ειδικού τιμολογίου ηλ. ρεύματος πολυτέκνων. 

Αναμένουμε...

Πρόσφατα άρθρα