Διαβάστε παρακάτω τα δελτία τύπου της ΑΣΠΕ με την ευκαιρία της επίσκεψης στα Γραφεία της Συνομοσπονδίας :

1. Της Προέδρου του ΚΙΝ.ΑΛ. κας Φώφης Γεννηματά και στελεχών του κινήματος

2. Στελεχών της Ένωσης Κεντρώων και 

3. Του Προέδρου του Ε.ΠΑ.Μ. κ. Δ. Καζάκη και στελεχών. 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΚΙΝ.ΑΛ. κας ΦΩΦΗΣ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Ανώτατη Ομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) χαιρετίζει με ιδιαίτερη χαρά την επίσκεψη της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής (ΚΙΝΑΛ) κας Φώφης Γεννηματά στα γραφεία της, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 στο πλαίσιο της ανοικτής πρόσκλησης της ΑΣΠΕ προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας για την ενίσχυση των οικογενειακών και δημογραφικών πολιτικών εν όψει των εθνικών εκλογών. Στη συνάντηση συμμετείχαν υποψήφιοι βουλευτές και στελέχη του ΚΙΝΑΛ, καθώς και η διευθυντική ομάδα του Ερευνητικού Εργαστηρίου Κοινωνικής Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής (Καθηγητές Αμίτσης και Πιερράκος), που αποτελεί τον επιστημονικό σύμβουλο της ΑΣΠΕ.

Ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ κος Βασίλης Θεοτοκάτος, αφού ευχαρίστησε την κα Γεννηματά για την επίσκεψη της, ευχήθηκε να αναδείξουν οι επόμενες εκλογές το ΚΙΝΑΛ ως πόλο σταθερότητας του πολιτικού συστήματος της χώρας. Έπειτα, αναφέρθηκε στο οξύ δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, υπενθυμίζοντας τα πάγια αιτήματα της ΑΣΠΕ για τη δημιουργία Υπουργείου Οικογένειας (στο πλαίσιο επιτυχημένων πρακτικών άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Γερμανίας που διαθέτει Υπουργείο Προστασίας της Οικογένειας, των Νέων και των Ηλικιωμένων) και τη θεσμοθέτηση ενός πρότυπου Νόμου – Πλαίσιο για την οικογενειακή πολιτική, που θα περιλαμβάνει και διατάξεις για την Συνταγματικά κατοχυρωμένη προστασία των πολύτεκνων οικογενειών. Επισήμανε τη βαρύτατη υπερφορολόγηση των πολύτεκνων οικογενειών και την κοινωνικά άδικη αντιμετώπιση τους από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες των τελευταίων ετών, ευχόμενος να υπάρξει πολιτική βούληση για την ανατροπή της κατάστασης αυτής.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής κα Φώφη Γεννηματά,αφού ευχαρίστησε για την πρόσκληση, εξέφρασε την πολύπλευρη στήριξη της στον κοινωνικό ρόλο της ΑΣΠΕ, παρουσίασε συνοπτικά τις πρωτοβουλίες του ΚΙΝΑΛγια την ανάπτυξη μίας Εθνικής Δημογραφικής Στρατηγικής και προέβη στις ακόλουθες δηλώσεις:

«Το δημογραφικό είναι απειλή για το μέλλον της Ελλάδας. Συνεχώς λιγότεροι Έλληνες, λιγότεροι νέοι. Για μας είναι εθνική προτεραιότητα. Ισχυρά κίνητρα για τις γεννήσεις και τη στήριξη της οικογένειας. Γι’ αυτό ζητήσαμε και δημιουργήθηκε διακομματική επιτροπή στη Βουλή και καταθέσαμε πρόταση νόμου με συγκεκριμένα μέτρα όπως: Κατάργηση την εισφοράς αλληλεγγύης, μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%. 200 ευρώ τον μήνα επί τρία χρόνια, για κάθε παιδί που γεννιέται».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΕΝΤΡΩΩΝ

ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Ανώτατη Ομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) χαιρετίζει με ιδιαίτερη χαρά την επίσκεψη της αντιπροσωπείας της Ενώσεως Κεντρώων (υποψήφιοι βουλευτές κκ. Νίκος Νικολόπουλος, Κωνσταντίνος Κατσίκης και Γεώργιος Κουτουλάκης) στα γραφεία της, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 στο πλαίσιο της ανοικτής πρόσκλησης της ΑΣΠΕ προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας για την ενίσχυση των οικογενειακών και δημογραφικών πολιτικών εν όψει των εθνικών εκλογών.

Ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ κος Βασίλης Θεοτοκάτος, αφού ευχαρίστησε τα στελέχη για την επίσκεψη τους, ευχήθηκε να μετέχει στη νέα Βουλή η Ένωση Κεντρώων. Έπειτα, αναφέρθηκε στο οξύ δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, υπενθυμίζοντας τα πάγια αιτήματα της ΑΣΠΕ για τη δημιουργία Υπουργείου Οικογένειας (στο πλαίσιο επιτυχημένων πρακτικών άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Γερμανίας που διαθέτει Υπουργείο Προστασίας της Οικογένειας, των Νέων και των Ηλικιωμένων) και τη θεσμοθέτηση ενός πρότυπου Νόμου – Πλαίσιο για την οικογενειακή πολιτική, πουθα περιλαμβάνει και διατάξεις για την Συνταγματικά κατοχυρωμένη προστασία των πολύτεκνων οικογενειών. Επισήμανε τη βαρύτατη υπερφορολόγηση των πολύτεκνων οικογενειών και την κοινωνικά άδικη αντιμετώπισή τους από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες των τελευταίων ετών, ευχόμενος να υπάρξει πολιτική βούληση για την ανατροπή της κατάστασης αυτής.

Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των τριών υποψηφίων Βουλευτών της Ενώσεως Κεντρώων, οι οποίοι αναγνώρισαν το σημαντικό έργο που επιτελεί η ΑΣΠΕ και δήλωσαν έτοιμοι να υποστηρίξουν πολύπλευρα τις διαδικασίες νομοθετικής αποκατάστασης των αδικιών προς τις πολύτεκνες οικογένειες, από τα έδρανα της νέας Βουλής που θα προκύψει από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου. Επεσήμαναν ότι θεωρούν δίκαια όλα τα αιτήματα που προβάλλει κατά καιρούς η ΑΣΠΕ και συμφωνούν ότι η κατάργηση των ευεργημάτων προς τις πολύτεκνες οικογένειες που ψήφισαν όλα τα μεγάλα κόμματα επιτάχυνε σημαντικά τη δημογραφική κατάρρευση της χώρας.

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΕΠΑΜ ΚΑΙ ΑΚΚΕΛ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΑΤΗ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ

Η Ανώτατη Ομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος (ΑΣΠΕ) χαιρετίζει με ιδιαίτερη χαρά την επίσκεψη του Προέδρου του ENIAIOY ΠΑΛΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ (Ε.ΠΑ.Μ) κ. Δημήτρη Καζάκηκαι του Προέδρου του ΑΓΡΟΤΙΚΟΥ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΚΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ (ΑΚΚΕΛ) κ. Βάκη Τσιομπανίδηστα γραφεία της, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 18 Ιουνίου 2019 στο πλαίσιο της ανοικτής πρόσκλησης της ΑΣΠΕ προς τις πολιτικές δυνάμεις της χώρας για την ενίσχυση των οικογενειακών και δημογραφικών πολιτικών εν όψει των εθνικών εκλογών.

Ο Πρόεδρος της ΑΣΠΕ κος Βασίλης Θεοτοκάτος, αφού ευχαρίστησε τους Προέδρους για την επίσκεψη τους, ευχήθηκε καλή επιτυχία στην κοινή κάθοδο Ε.ΠΑ.Μ και ΑΚΚΕΛ στις εθνικές εκλογές. Έπειτα, αναφέρθηκε στο οξύ δημογραφικό πρόβλημα της χώρας, υπενθυμίζοντας τα πάγια αιτήματα της ΑΣΠΕ για τη δημιουργία Υπουργείου Οικογένειας (στο πλαίσιο επιτυχημένων πρακτικών άλλων Ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Γερμανίας που διαθέτει Υπουργείο Προστασίας της Οικογένειας, των Νέων και των Ηλικιωμένων) και τη θεσμοθέτηση ενός πρότυπου Νόμου – Πλαίσιο για την οικογενειακή πολιτική, πουθα περιλαμβάνει και διατάξεις για την Συνταγματικά κατοχυρωμένη προστασία των πολύτεκνων οικογενειών. Επισήμανε τη βαρύτατη υπερφορολόγηση των πολύτεκνων οικογενειών και την κοινωνικά άδικη αντιμετώπισή τους από τις νομοθετικές πρωτοβουλίες των τελευταίων ετών, ευχόμενος να υπάρξει πολιτική βούληση για την ανατροπή της κατάστασης αυτής.

Ο κος Καζάκης, αφού αναφέρθηκε ότι ως πολύτεκνος πατέρας βιώνει ο ίδιος τη μηδενική στήριξη της Πολιτείας προς τις πολύτεκνες οικογένειες, επεσήμανε ότι τα δημογραφικά μέτρα δεν μπορεί να έχουν ορίζοντα τετραετίας, διότι τότε η δημογραφική κατάρρευση θα είναι οριστική και αμετάκλητη. Παρουσίασε ορισμένα άμεσα μέτρα που πρέπει να λάβει η νέα Κυβέρνηση (π.χ. 300 ευρώ το μήνα για κάθε νέο παιδί για να καλύπτεται το κόστος ανατροφής του), αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι το πολιτικό ερώτημα δεν είναι που θα βρεθούν οι πόροι χρηματοδότησης μίας γνήσιας δημογραφικής πολιτικής, αλλά πως θα διατεθούν οι υφιστάμενοι.

 

Ο κος Τσιομπανίδης εξήγησε τη σημασία της ποιότητας των τροφών για την υγεία των παιδιών που γεννιούνται ή θα γεννηθούν, επισημαίνοντας ότι η Πολιτεία δεν λαμβάνει κανένα μέτρο προφύλαξης των πολιτών. 

  •  

Πρόσφατα άρθρα