ΑΝΩΤΑΤΗ      ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ     ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ      ΕΛΛΑΔΟΣ 

Αρ. Πρωτ.286            

Αθήνα,  18/8/2014

                                                                         

Αξιότιμο                                                                                                      ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΩΣ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ 

Κύριο Γεώργιο Καρασμάνη 

Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

Αχαρνών 2, Τ.Κ. 101 76 

 

             Αξιότιμε Κύριε  Υπουργέ. 

1.         Γνωρίζετε ασφαλώς πως οι πολύτεκνες οικογένειες στο σύνολό τους ανήκουν στις πλέον ευπαθείς ομάδες της Κοινωνίας και με την οικονομική κρίση που όλοι βιώνουμε πλήττονται περισσότερο εξαιτίας των πολλαπλών οικογενειακών υποχρεώσεων.

Ο Συνταγματικός νομοθέτης αναγνωρίζοντας την προσφορά των πολύτεκνων οικογενειών στην Κοινωνία παρέχει ειδική προστασία στις οικογένειες αυτές αφού στην παρ. 2 του άρθρου 21 του Συντάγματος ορίζεται ότι:

                        «Οι πολύτεκνες οικογένειες έχουν δικαίωμα ειδικής  φροντίδας από το Κράτος».

Περαιτέρω το Συμβούλιο της Επικρατείας και τα Διοικητικά Δικαστήρια της χώρας με σειρά αποφάσεων τους έχουν αποφανθεί πως:

«Η εξυπηρέτηση του ατομικού συμφέροντος των πολυτέκνων, αποτελεί εξυπηρέτηση του γενικοτέρου δημοσίου συμφέροντος, προ του οποίου και αυτή η αρχή της ισότητας των Ελλήνων απέναντι στο νόμο υποχωρεί, λόγω του δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας».

                          (Δ.Ε. Αθηνών: 2762/1998, 2764/1998, 2160/1989, 2161/1989 κ.ά)

(Σ.τ.Ε: 2216/1975, 4062/1990, 4069/1990, 4070/1990, 2773/1991, 2781/1991, κ.ά) 

2.       Με τα παραπάνω δεδομένα και ύστερα από το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την εξαγωγή των ροδακίνων και προκειμένου αυτά να μην καταλήγουν στις χωματερές, σας παρακαλούμε, να παρέμβετε άμεσα ώστε τα ροδάκινα να διατίθενται στους Συλλόγους Πολυτέκνων και μέσω αυτών να παραλαμβάνονται από τις πολύτεκνες οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες  ως μέλη σε κάθε Σύλλογο.

 3.         Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε περαιτέρω συνεννόηση προκειμένου να υλοποιηθεί η πρότασή μας αυτή και πιστεύουμε πως αποτελεί λύση, τα ροδάκινα να έρχονται με ψυγεία στην έδρα ενός εκάστου των Συλλόγων και με ευθύνη των Συλλόγων να παραλαμβάνονται με ενυπόγραφες ονομαστικές καταστάσεις από τις πολύτεκνες οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες σε κάθε Σύλλογο Πολυτέκνων. 

Με ιδιαίτερη εκτίμηση

Για την ΑΣΠΕ 

      Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γεν. Γραμματέας             

Βασίλειος Θεοτοκάτος                                                       Εμμανουήλ Χρυσόγελος    

 

Πρόσφατα άρθρα