ΑΠΟ 15% ΣΤΟ 10% ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΜΕ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ! 
 
ΖΗΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΟ 15% 
 
Με νομοσχέδιο του Υπ. Εσωτερικών που δόθηκε σε διαβούλευση ( δείτε ΕΔΩ ) οι πολύτεκνοι και τα τέκνα τους μοριοδοτούνται με τα μόρια που αντιστοιχούν σε ένα διδακτορικό δίπλωμα, αλλά το ελάχιστο ποσοστό εισαγωγής τους στο Δημόσιο μειώνεται στο 10% !
 
Με το Ν. 2190/1994, οι πολύτεκνοι είχαν ποσοστό 20% των θέσεων, το οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ μείωσε σε 15% στα τέλη του 2016 με το νόμο περί κινητικότητας των δημοσίων υπαλλήλων.
Με το προτεινόμενο νομοσχέδιο τίθεται ελάχιστο ποσοστό 10% αλλά μπορεί οι επιτυχόντες πολύτεκνοι να είναι περισσότεροι από το ποσοστό αυτό, βάσει της βαθμολογίας τους και της μοριοδότησης που λαμβάνουν. 
 
Με επιστολές και επικοινωνίες προς το Υπουργείο Εσωτερικών από τον Οκτώβριο του 2019 ως και τώρα, η ΑΣΠΕ σταθερά ζητά την επαναφορά του ποσοστού των πολυτέκνων στο 20%. Το λιγότερο που μπορούμε να δεχθούμε είναι αύξηση του ελάχιστου ποσοστού στο 15% (το 10% του νομοσχεδίου είναι απαράδεκτο!), το οποίο σε συνδυσμό με την μοριοδότηση θα δίνει ένα αξιοπρεπές ποσοστό για τους πολύτεκνους. Επίσης, ζητούμε επιπλέον μοριοδότηση για κάθε παιδί πέραν του τέταρτου.
Προτρέπουμε τους πολύτεκνους να μετάσχουν στη διαβούλευση που λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2020 προβάλλοντας τις θέσεις της ΑΣΠΕ. 
 
Δείτε εδώ το σχετικό Δελτίο Τύπου. 
Σχετική ερώτηση κατέθεσε στην Βουλή (εδώ) ο Βουλευτής κος Βασίλης Σπανάκης (Νοτίου Τομέα Αθηνών) που εξέδωσε και Δελτίο Τύπου (εδώ

 

                                                                                                Αθήνα, 18/11/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ Η ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΑΧΙΣΤΟΥ ΠΟΣΟΣΤΟΥ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΑΠΟ ΤΟ 15% ΣΤΟ 10% ΜΕ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ. ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟ 15%!

       Το Υπουργείο Εσωτερικών έδωσε για διαβούλευση νομοσχέδιο για το νέο τρόπο διορισμών στο Δημόσιο. Δυστυχώς μία νέα απογοήτευση περιμένει τους πολύπαθους πολύτεκνους!

       Ενώ το νομοσχέδιο δίνει μια επιπλέον μοριοδότηση για τους πολύτεκνους και τα παιδιά τους, θετικό σημείο, το ελάχιστο ποσοστό των εισακτέων που είχε θεσπίσει η Νέα Δημοκρατία και ίσχυε επί δεκαετίες, το νέο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης μειώνεται στο 10% !! Τιμωρία για τους πολύτεκνους; Αυτή είναι η επιβράβευση της συνεισφοράς τους στην κοινωνία που συρρικνώνεται συνεχώς; Γιατί δεν λαμβάνεται υπόψη το πλήθος των παιδιών των πολυτέκνων στην μοριοδότηση; Ακόμη υπάρχουν (ευτυχώς) και γονείς που έχουν περισσότερα από τέσσερα παιδιά. Το νομοσχέδιο τους αγνοεί παντελώς!

       Και αυτά συμβαίνουν όταν το δημογραφικό πρόβλημα έχει λάβει διαστάσεις κατάρρευσης, όταν έχουν καταργηθεί ΟΛΑ τα μέτρα στήριξης των πολυτέκνων, όταν η ποιότητα ζωής τους έχει φτάσει στο απροχώρητο! Όταν ο νόμος 2643/1998 για τις προσλήψεις στον ευρύτερο Δημόσιο Τομέα, όπου προβλέπονταν ορισμένες θέσεις για τους πολύτεκνους, έχει πέσει σε αχρηστία επί χρόνια.

       Η ΝΔ είχε υποσχεθεί στη Βουλή, όταν η προηγούμενη Κυβέρνηση μείωνε το 20% σε 15%, ότι θα επαναφέρει το ποσοστό των πολυτέκνων στο 20%. Γιατί δεν τηρεί την υπόσχεσή της; Είναι άλλο Κόμμα τώρα στην εξουσία; Η πρότασή μας για ελάχιστο ποσοστό 15% συν την προτεινόμενη μοριοδότηση μπορεί να γίνει αποδεκτή, καθότι συνδυαστικά το ποσοστό των πολυτέκνων θα κινείται μεταξύ 15% και 20%.

       Οι πολύτεκνοι δεν αντέχουν να χάσουν και το τελευταίο μέτρο στήριξής τους, το οποίο δεν έχει κανένα κόστος για το κράτος!

       Ζητούμε άμεση επαναφορά του ελάχιστου ποσοστού για τους πολύτεκνους στο 15%, και την επιπλέον μοριοδότηση των πολυτέκνων αναλογικά, με βάση το πλήθος των παιδιών τους.

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ

 

 


 

Αθήνα, 18 Νοεμβρίου 2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

του Βουλευτή Βασ. Σπανάκη

 

Να μην μειωθεί το ελάχιστο ποσοστό για διορισμό στο Δημόσιο των πολυτέκνων,ζητάει ο Βασίλης Σπανάκης.

Την άμεσητροποποίηση του άρθρου 11 στο υπό διαβούλευση νομοσχέδιο για τους διορισμούς στο Δημόσιο, ώστε να μην μειωθεί στο 10% το ελάχιστο ποσοστό εισακτέων για τους πολύτεκνους, ζητάει με Ερώτηση του προς τον Υπουργό Εσωτερικών,ο Βουλευτής του Νότιου Τομέα ΑθηνώνΒασίλης – Πέτρος Σπανάκης.

«Το ελάχιστο ποσοστό εισακτέων για το Δημόσιο αυτή τη στιγμή είναι στο 15%, ποσοστό που θεσπίστηκε τον Δεκέμβριο του 2016 με τον Ν.4440/2016 (ΦΕΚ Α’224/2-12-2016), ενώ μέχρι τότε ήταν στο 20% επί Κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας», αναφέρει στο κείμενο της ερώτησης.

Ο κ. Σπανάκης περιγράφει το σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα της χώρας αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι,«την τελευταία δεκαετία “εξαφανίζεται” ανά έτος από την Ελλάδα μία μεσαίου μεγέθους πόλη, όπως π.χ. η Άρτα ή η Καρδίτσα» και τονίζει πως, «θα έπρεπε να εφαρμόζεται ειδική μέριμνα για τους πολύτεκνους και παράλληλα θεσμοθέτηση κινήτρων για την αύξηση των γεννήσεων».

Επειδή έχουν καταργηθεί όλα τα μέτρα στήριξης των πολυτέκνων, ενώ η ποιότητα ζωής τους έχει φτάσει στο απροχώρητο καιεπειδή η Νέα Δημοκρατία έχει στηρίξει επί χρόνια τις πολύτεκνες οικογένειες θεσπίζοντας διάφορα εύστοχα μέτρα.

Ο κ. Σπανάκης ζητάει από τον αρμόδιο Υπουργό να μην προχωρήσει στη μείωση του ποσοστού εισακτέων για τους πολύτεκνους και τα παιδιά τους στο 10% και ρωτάει αν προτίθεται να επαναφέρει το ποσοστό στο 20%, όπως το άφησαν οι Κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας.

 

Πολιτικό Γραφείο

Καραγεώργη Σερβίας 7 (6ος όροφος), Τ.Κ.105 63 - Αθήνα (Σύνταγμα)

Πρόσφατα άρθρα