Εκτύπωση

ΑΣΠΕ και «Αποστολή» με εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου κ.κ. Ιερωνύμου, βράβευσαν πολύτεκνες οικογένειες της κοινότητας ΚΥΠΑΡΙΣΣΟΣ στην Αιτωλοακαρνανία

 

13.832 δέματα τροφίμων έχει προσφέρει μέχρι σήμερα η «Αποστολή» σε πολύτεκνους

kiparisos

 

Τις οικογένειες πολυτέκνων με μια εκδήλωση υψηλού συμβολισμού τίμησαν χθες, στο χωριό Κυπάρισσος της Αιτωλοακαρνανίας, ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η Ανώτατη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος.

Με αφορμή την εορτή της Ημέρας της Πολύτεκνης Οικογένειας, ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» και ο Πρόεδρος της Α.Σ.Π.Ε., επισκέφθηκαν το χωριό όπου διαμένουν 52 οικογένειες, από τις οποίες 30 είναι πολύτεκνες με 173 παιδιά.

«Αποστολή» και Α.Σ.Π.Ε. με εντολή του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄, βράβευσαν τους πολύτεκνους, στα πρόσωπα του ζεύγους Γεωργίου και Μαρίας Ευθυμίου, που αριθμεί 128 μέλη, για την πολυτεκνία και την καλλιτεκνία τους. Σε όλες τις οικογένειες η «Αποστολή» διένειμε 225 κιβώτια τροφίμων.

Τον Αρχιεπίσκοπο εκπροσώπησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, παρουσία και του Σεβ. Μητροπολίτη Αιτωλοκαρνανίας κ. Κοσμά.

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, αναφέρθηκε στη σημασία που δίνει η Εκκλησία στις οικογένειες πολύτεκνων αλλά και στη στήριξη που προσφέρει διαχρονικά λέγοντας: «Στην σημερινή εκδήλωση τιμώνται οι γονείς που γεννούν παιδιά, αλλά και τα ίδια τα παιδιά τα οποία προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες και είναι η ελπίδα του Έθνους, της κοινωνίας και της Εκκλησία».

Ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε το κοινωνικό έργο της Εκκλησίας επισημαίνοντας ότι: «και πέρυσι, όπως και κάθε χρόνο, η Εκκλησία της Ελλάδος κατηνάλωσε το ποσό των 106 εκατ. ευρώ για τα Ιδρύματα και την φιλανθρωπία»

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Δήμτσας αναφέρθηκε στα προγράμματα στήριξης που προσφέρει η «Αποστολή» στους πολύτεκνους λέγοντας ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα έχουν διατεθεί, μόνο την Αθήνα, 13.832 δέματα τροφίμων στις οικογένειες τους.

«Η Κυπάρισσος, πρόσθεσε, αποτελεί πρότυπο για τον θεσμό της οικογένειας. Βρισκόμαστε εδώ, να ενισχύσουμε τις ανάγκες σας, να γίνουμε και εμείς μέλη της δικής σας οικογένειας να γίνουμε κοινωνοί της χαράς και της δημιουργικής πορείας που χαράξατε. Για τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο και την «Αποστολή» ,κατέληξε, η στήριξη των πολύτεκνων είναι οξυγόνο για την Ελλάδα που αντιμετωπίζει σοβαρό δημογραφικό πρόβλημα».

Ο Πρόεδρος της Α.Σ.Π.Ε., κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος αναφέρθηκε στα προβλήματα των πολυτέκνων και στην εγκατάλειψη τους από το Κράτος. «Στη δίνη της οικονομικής κρίσης, υπογράμμισε, μόνο ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες».

0-kiparisos

0kiparisos1

 

======

Φωτογραφικό υλικό: ΕΔΩ  που μας παραχωρήθηκε από την Άννα Μαρία Σωτηροπούλου

Τοπικά ιστoλόγια: 1. ΕΔΩ  και 2. ΕΔΩ

======

ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΣΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΟ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ

ΤΙΜΗΘΗΚΕ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΕ 128 ΜΕΛΗ!

 

Την Κυπάρισσο Αιτωλοακαρνανίας όπου ζουν 52 οικογένειες, από τις οποίες οι 30 είναι πολύτεκνες με 173 παιδιά, επέλεξε η Ανωτάτη Συνομοσπονδία Πολυτέκνων Ελλάδος για να γιορτάσει την καθιερωμένη πανελλήνια γιορτή της πολύτεκνης οικογένειας.

Ο εορτασμός έγινε σε συνεργασία με το φιλανθρωπικό οργανισμό της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» τον τοπικό Σύλλογο Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων και την Τοπική Κοινότητα Κυπαρίσσου.

Στην εκδήλωση αυτή η Α.Σ.Π.Ε.αποφάσισε να τιμήσει την οικογένεια του ζεύγους Γεωργίου και Μαρίας Ευθυμίου η οποία έχει αποκτήσει 18 παιδιά 68 εγγόνια και 16 δισέγγονα .

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου κ. Ιερόθεος που εκπροσώπησε τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ιερώνυμο, τόνισε: «Στη σημερινή εκδήλωση τιμώνται οι γονείς που γεννούν παιδιά, αλλά και τα ίδια τα παιδιά τα οποία προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες και είναι η ελπίδα του Έθνους, της κοινωνίας και της Εκκλησίας».

Μετά το καλωσόρισμα του Μητροπολίτη κ. Ιεροθέου στην εκδήλωση απηύθυνε χαιρετισμό και τις ευλογίες του ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς. Ακολούθησαν χαιρετισμοί του Pροέδρου του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου και Περιχώρων κ. Δημητρίου Ντάουλα , του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Κυπαρίσσου κ. Παναγιώτη Σπυροπούλου, του Δημάρχου Αγρινίου κ. Παύλου Μοσχολιού και του Γενικού Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Αρχιεπισκοπής Αθηνών «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» κ. Κωνσταντίνου Δήμτσα.

Στη συνέχεια μίλησε για το νόημα της γιορτής ο Πρόεδρος της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος κ. Βασίλειος Θεοτοκάτος ο οποίος με μελανά χρώματα περιέγραψε τη δεινή δημογραφική και οικονομική κατάσταση της χώρας και έκανε συγκεκριμένες προτάσεις προς την πολιτική ηγεσία της χώρας για την αναθέρμανση της γεννητικότητας με τη λήψη γενναίων μέτρων υπέρ των πολυμελών οικογενειών. Αναφέρθηκε επίσης στα προβλήματα των πολυτέκνων και στην εγκατάλειψή τους από το Κράτος. «Στη δίνη της οικονομικής κρίσης, υπογράμμισε, μόνο ενωμένοι μπορούμε να καταφέρουμε να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες». 

Τέλος βραβεύθηκε το ζεύγος Γεωργίου και Μαρίας Ευθυμίου με τιμητική πλακέτα της ΑΣΠΕ την οποία απένημε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος. Παρόμοια πλακέτα παρέλαβε ο Πρόεδρος της Κοινότητας από τον Πρόεδρο της ΑΣΠΕ προς τιμή των πολύτεκνων οικογενειών της Κυπαρίσσου. Τιμητική πλακέτα για τον Αρχιεπίσκοπο παρέλαβε ο Σεβασμιώτατος κ. Ιερόθεος από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Αγρινίου κ. Ντάουλα. Στη συνέχεια από τον Πολιτιστικό Σύλλογο του χωριού δόθηκαν αναμνηστικοί χειροποίητοι πίνακες στον κ. Ντάουλα, τον κ. Δήμτσα και τον κ. Θεοτοκάτο.  Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε δεξίωση προσφορά του Προέδρου της Κοινότητας Κυπαρίσσου, ενώ η «Αποστολή» διένειμε 225 κιβώτια τροφίμων στις οικογένειες της κοινότητας.


Στην εκδήλωση ήταν παρόντες ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Αντωνόπουλος, ο Δήμαρχος Αγρινίου κ. Παύλος Μοσχολιός, ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ. Παναγιώτης Σπυρόπουλος, οι Αντιπρόεδροι της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκων Ελλάδος Λεωνίδας Μαργαρίτης και Νικόλαος Φωτόπουλος, εκπρόσωποι των τοπικὠν αρχών, καθώς επίσης ο Διευθυντής της ΑΣΠΕ κ. Χαράλαμπος Παύλος με συνεργάτες του.