Εκτύπωση

Ομαδικά «πυρά» από φορείς για τον φόρο ακινήτων...

 

                                       Σκίτσο του Πάνου Μαραγκού «E» 1/12

...Ιδιαίτερα αιχμηρός ο πρόεδρος της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδος, Βασίλειος Θεοτοκάτος, επιτέθηκε προσωπικά στον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα, λέγοντας ότι επιφυλάσσει για τους πολυτέκνους την τύχη, που είχαν τα νήπια από τον Ηρώδη. Χαρακτήρισε επίσης Ηρακλείς του στέμματος τους βουλευτές της συμπολίτευσης, που θα στηρίξουν τον νόμο και προειδοποίησε ότι «δεν υπάρχει ιδεωδέστερος σύμμαχος για τον ΣΥΡΙΖΑ από τον κ. Στουρνάρα» αφού «στέλνει τον κόσμο να ψηφίσει εκεί».

-----

Ροή

Τεχνολογία

«Σφαγιάζετε τους πολύτεκνους, όπως ο Ηρώδης τα νήπια»

Με γλώσσα απλή που τσάκιζε κόκκαλα τα είπε στην κυβέρνηση και τον υπ. Οικονομικών για τον φόρο ακινήτων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολυτέκνων

Με γλώσσα απλή που τσάκιζε κόκκαλα τα είπε στην κυβέρνηση και τον Γιάννη Στουρνάρα για τον φόρο ακινήτων ο Βασίλης Θεοτοκάτος, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Πολυτέκνων.

«Το νομοσχέδιο», είπε, «επιφυλάσσει στους πολύτεκνους τη μεταχείριση που είχαν τα νήπια Της Βηθλεέμ από τον Ηρώδη». Τι κάνει, συνέχισε, ο υπουργός Οικονομικών; «Σφαγιάζει τον πολύτεκνο, αλλά αν σκοπός σας είναι να απαλλαγείτε από εμάς, σας λέω ότι θα απαλλαγούν οι πολύτεκνοι από εσάς».

Στράφηκε και προς την Φεβρωνία Πατριανάκου– την ανέφερε προσωπικά- και τους βουλευτές της συμπολίτευσης, αποκαλώντας τους «Ηρακλείς του Στέμματος», αλλά και προς τον Παναγιώτη Λαφαζάνη, λέγοντας: «Κε Λαφαζάνη λέτε πολλά, αλλά δεν υπάρχει ιδεωδέστερος από τον υπουργό Οικονομικών που στέλνει τον κόσμο σε εσάς»

«Εγώ είμαι από πολύτεκνη οικογένεια και γνωρίζω ότι χρειάζεται ολοκληρωμένη δημογραφική πολιτική» του απάντησε λίγο αργότερα η Φ. Πατριανάκου.

 ---

Τι υποστήριζε η Ν.Δ το 2011...

Τρίτη, 9 Αυγούστου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑΝΝΗ ΒΡΟΥΤΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ

Ο Αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Κυκλάδων, κ. Ιωάννης Βρούτσης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Την ώρα που η ΕΛ. ΣΤΑΤ. ανακοινώνει νέα μεγάλη μείωση –κατά 25%- στην έκδοση οικοδομικών αδειών, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ φαίνεται να ετοιμάζει νέο χτύπημα στην οικοδομική δραστηριότητα.
Κάτω από τον προσχηματικό τίτλο “στρατηγικό σχέδιο” του κ. Βενιζέλου υποκρύπτονται και νέες φορολογικές επιδρομές, που, για.......... πολλοστή φορά, στοχοποιούν κάθε μορφής ακίνητο και κάθε ιδιοκτήτη. Μέσω της γνωστής τακτικής των διαρροών, η κυβέρνηση αποκαλύπτει τις προθέσεις της για νέα αύξηση των αντικειμενικών αξιών, αλλά και ένταξης στο Φόρο Ακίνητης Περιουσίας κάθε μορφής ιδιοκτησίας. Αφού η κυβέρνηση βύθισε την οικοδομική δραστηριότητα στο τέλμα, αποδεκατίζοντας δεκάδες επαγγέλματα, επιμένει στην ίδια αποτυχημένη συνταγή και επιχειρεί να προετοιμάσει το έδαφος για νέα φορολογικά χτυπήματα.

Επιτέλους, ας κατανοήσουν πως, σε μια τραυματισμένη και βυθισμένη στην ύφεση οικονομία, η οικοδομική δραστηριότητα, που σήμερα βρίσκεται στο κατώφλι της κατάρρευσης, αποτελεί αναπτυξιακή ανάσα.


Αντί η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να εκφοβίζει και να εκδικείται με φοροεπιδρομές, την κατοχή ακινήτου, ας προσεγγίσει, επιτέλους, τις προτάσεις της Νέας Δημοκρατίας και ας εκπέμψει ένα ξεκάθαρο μήνυμα: “όχι νέες φορολογικές επιβαρύνσεις στα ακίνητα- πάγωμα αντικειμενικών αξιών”».
===

----------

ΝΔ για πολύτεκνους: Τα ψεύτικα τα λόγια τα μεγάλα...