ΑΝΩΤΑΤΗ  ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ  ΕΛΛΑΔΟΣ
 

       Αθήνα, 10/10 /2011

               

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΦΟΡΟ-ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΗ ΕΠΙΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ - ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ  ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΘΕΩΡΩΝΤΑΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΩΣ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟΥ

Η Κυβέρνηση, στην 3η κατά σειρά φορολογική μεταρρύθμιση σε διάστημα 18 μηνών, στα αφορολόγητα όρια και στα κλιμάκια του φόρου εισοδήματος, επιχειρεί μια άνευ προηγουμένου φορο-εξοντωτική επιδρομή κατά των πολυτέκνων με σκοπό να τους οδηγήσει στην εξαθλίωση και να αποτρέψει κάθε νέο ζευγάρι από την απόκτηση παιδιών, αλλά και να φέρει σε πλήρη απόγνωση όσους τα τελευταία χρόνια έγιναν πολύτεκνοι δίνοντας βάση και στις ισχύουσες νομοθετικές αποφάσεις της πολιτείας. 

Είναι χαρακτηριστικά τα δημοσιεύματα εφημερίδων: «Χαμηλά εισοδήματα και πολύτεκνοι πλήττονται περισσότερο από τις νέες φορολογικές ρυθμίσεις» (Καθημερινή), «Κωδικό όνομα: ΗΡΩΔΗΣ» (Νίκη), «Παιδοκτόνο το πολυνομοσχέδιο …καθώς οδηγεί σε σφαγή τα ζευγάρια με παιδιά και ειδικά τις πολύτεκνες οικογένειες, που θα πληρώσουν τριπλάσιο χαράτσι σε σχέση με όλους τους υπόλοιπους» (Πρώτο Θέμα), «Χαμένοι πάντως βγαίνουν για μια ακόμη φορά οι πολύτεκνοι» (Ναυτεμπορική), «Είσαι πολύτεκνος; Ας πρόσεχες…» (Ελευθεροτυπία), «Απίστευτο θράσος επιδεικνύει για τους πολυτέκνους η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών» (Ελεύθερος Τύπος).

  

Το ρόλο του σφαγέα των νηπίων της Βηθλεέμ φαίνεται ότι ανέλαβε ο Υπουργός των Οικονομικών. Δεν ήταν ο ίδιος Υπουργός που τον Ιούλιο του 2011 καθιέρωνε φορολογική απαλλαγή για τον πολύτεκνο με 4 προστατευόμενα τέκνα τις 27.000 ευρώ; Ενώ τώρα υποχρεώνει τον ίδιο πολύτεκνο οικογενειάρχη, να πληρώσει φόρο 3.030 ευρώ για τον ίδιο εισόδημα;

Είναι πρωτοφανής αυτή η καθαρά αντι-πολυτεκνική και αντι-οικογενειακή επίθεση που καταστρέφει τον πυρήνα του κοινωνικού ιστού, τη βάση κάθε μορφής κοινωνικής αλληλεγγύης που είναι η οικογένεια, καθώς και την υποτιθέμενη δημογραφική πολιτική. Η ίδια Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, στην αναθεώρηση του Συντάγματος του 2001, θέσπισε την διάταξη του άρθρου 21, παρ. 5: «O σχεδιασμός και η εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής, καθώς και η λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων αποτελεί υποχρέωση του Κράτους». Θαυμάστε συνέπεια πολιτικών ανδρών!!

Το Υπουργείο Οικονομικών μας μιλάει για αναλογικότητα και εσωτερική δικαιοσύνη  που επέρχεται με το παρόν ν/σ… Καταλάβετε κύριοι, ότι αυτή επέρχεται μόνο από την πρόταση της ΑΣΠΕ, που από χρόνια σας έχουμε καταθέσει, η οποία αναφέρει:

Το οικογενειακό εισόδημα να διαιρείται διά του αριθμού των μελών της οικογένειας (δηλ. γονέων και τέκνων) και το προκύπτον εισόδημα να φορολογείται ατομικώς.

Αυταπατώνται όμως εάν νομίζουν ότι θα επιτύχουν την ψυχική κόπωση και αποθάρρυνση των πολυτέκνων και του Ελληνικού λαού. Δεν πρόκειται να το επιτύχουν. Θα υπάρξει αντίσταση και όταν θα έρθει η ώρα του λογαριασμού θα πάρουν την απάντηση, αλλά θα είναι αργά πια γι αυτούς. Πράγματι «θα τους πάρουν με τις πέτρες» όπως εύστοχα είχε επισημάνει και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός.

Από το Γραφείο Τύπου της ΑΣΠΕ

  __________________________________________________________________________________________________ 

Διεύθυνση: Πλ. Ελευθερίας 22, 105 53 Αθήνα-Τηλ.210-3232513-Φαξ 210-3255363- Site: www.aspe.gr -Email: info@aspe.org.gr

 

 

 Διαβάστε επίσης:

  • ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ:

    http://tro-ma-ktiko.blogspot.com/2011/10/offshore.html

    http://ideopigi.blogspot.com/2011/10/blog-post_9101.html

    http://ipirotikovima.gr/2011/10/11/i-elliniki-ikogenia-se-apognosi/

    http://www.forologoumenos.gr/permalink/10862.html

    http://blognewsgr.blogspot.com/2011/10/eglimatikotitagr_9712.html

     

    Πρόσφατα άρθρα